De què parlen els nostres videoclips?

En aquest any d’enormes dificultats socials, amb la crisi de la covid-19, i de l’impacte davastador que ha tingut aquesta pandèmia en el món de la cultura i en els festivals de música, l’Esperanzah presenta nous formats per seguir construint cultura transformadora.

Ara més que mai cal trobar noves vies per recolzar el sector. És per això que amb la mateixa essència del festival, ens posem al costat dels grups de música i produïm conjuntament un seguit de “videoclips amb causa” que pretenen visibilitzar i recolzar lluites compartides.

La producció i estrena de nous videoclips durant el festival és una manera de presentar material nou sense la reunió presencial que ens demana el format clàssic d’un esdeveniment com el nostre. De teixir sinergies entre projectes musicals i col·lectius. De seguir fent cultura com l’entenem nosaltres.

Així doncs, L’Esperanzah 2020 presentarà aquests videoclips, produits pel propi festival, al costat de grups de referència del nostre país

ESPERANZAH!, Natxo Tarrés i la Banda Esperanzah

La nova cançó, gravada expressament per l’ocasió, es va estrenar en directe durant l’edició anterior però encara nohavia estat enregistrada. Natxo Tarrés i la Banda Esperanzah estrenen avui el primer dels 3 videoclips amb missatge social que el festivalEsperanzah! presentarà en aquesta edició especial.
En aquesta primera ocasió es tracta d’un tema que pretén donar visibilitat a tot l'entorn del festival on han participat diferents persones de Gats (Grups Associats pel Treball Sociocultural), de la Fundació Esperanzah, de la Cooperativa Esperanzah! i les Dones Sàvies. El rodatge es va fer precisament al Parc Nou del Prat de Llobregat, on durant els últims anys s’havia celebrat el festival. L’autor del videoclip és Natxo Tarrés,i la Banda Esperanzah són Roger Farré, Alverd Oliva, Dída Fernandez, Fer Tejero i Xavier Matamala. Està mesclada per Nasi Casanovas i masteritzada per Juanjo Muñoz. L’autor del videoclip és l'Enrique Carrillo de la productora de la Claqueta social, vinculada a l’ecosistema del Esperanzah!

“BENDITA VIDA” amb TXARANGO i les DONES SÀVIES

La cançó “Bendita Vida” ha estat l’escollida del seu darrer treball, “De vent i ales”, per estar present en aquesta edició 2020 del Festival, marcada per la reinvenció a causa de la pandèmia. Txarango estrena avui el segon dels 3 videoclips amb missatge social que el festival Esperanzah! presentarà en aquesta edició especial. En aquest any d’enormes dificultats socials, amb la crisi de la covid-19, i de l’impacte davastador que ha tingut aquesta pandèmia en el món de la cultura i en els festivals de música, l’Esperanzah presenta nous formats per seguir construint cultura transformadora. És per això que la cooperativa es posa al costat dels grups de música i produeix conjuntament un seguit de “videoclips amb causa” que pretenen visibilitzar i recolzar lluites compartides. La producció i estrena de nous videoclips durant el festival és una nova manera de teixir sinergies entre projectes musicals i col·lectius; de seguir fent cultura. En el cas de Txarango es tracta d’un tema que pretén homenatjar a la gent gran, que tant està patint la duresa d’aquest 2020 de pandèmia. El videoclip ha estat produït per Makabeu Produccions, amb els operadors de càmera Pau Surià, Max Canals i Bernat Almirall, l’edició i el color a càrrec de Bernat Almirall i el Mural de la mà d’Iris Serrano, tot amb la idea original i el projecte d’Alguer Miquel.

‘LOW’ amb BALKAN PARADISE ORCHESTRA i OPEN ARMS.

El tercer videoclip produït pel Festival . sota el lema 'prou morts al Mediterrani' pretén seguir posant de relleu la duríssima realitat que pateixen milers de persones en el seu camí cap a Europa. En suport i agraïment a la feina de l’organització catalana Open Arms. Les Balkan Paradise Orchestra estrenen avui el tercer i darrer videoclip amb missatge social que el festival Esperanzah! ha presentat en aquesta edició especial. En aquest any d’enormes dificultats socials, amb la crisi de la covid-19, i de l’impacte davastador que ha tingut aquesta pandèmia en el món de la cultura i en els festivals de música, l’Esperanzah presenta nous formats per seguir construint cultura transformadora. És per això que la cooperativa es posa al costat dels grups de música i produeix conjuntament un seguit de 'videoclips amb causa' que pretenen visibilitzar i donar suport lluites compartides. La producció i estrena de nous videoclips durant el festival és una nova manera de teixir sinèrgies entre projectes musicals i col·lectius; de seguir fent cultura. El videoclip ha estat produït per Makabeu Produccions, amb els operadors de càmera Pau Surià, Max Canals i Bernat Almirall, l’edició i el color a càrrec de Pau Surià. Les fotografies han estat cedides per Open Arms i Pau Coll de Ruido Photo, i la producció de la mà de Júlia Molins, tot amb la idea original i projecte d’Alguer Miquel.