GRÀCIES PER SER #FAMILIAESPERANZAH!


MÚSICA, FESTA I SOLIDARITAT
¿VOLS SER SÒCIA DE LA COOPERATIVA FESTIVAL ESPERANZAH!? ?
Des de maig de 2019 el Festival Esperanzah! és una cooperativa que ja té més de 200 sòcies que han decidit unir-se a aquest projecte. Si estàs interessada en saber què fem i com funciona, visita la pàgina de la cooperativa. http://coop.esperanzah.es/ http://coop.esperanzah.es/

BALANÇ EDICIÓ 2020

El Festival Esperanzah! tanca una edició reinventada en streaming i presencial amb 1500 espectadors en diferents teatres d’ El Prat de Llobregat i 1000 més s. eguint els concerts des de casa.
Aquesta ha estat sense dubte l’edició més especial de les 12 viscudes fins ara pel Festival. Gràcies al suport de l’Ajuntament de El Prat de Llobregat, durant una setmana s’ha pogut realitzar 8 concerts i 3 espectacles del Festiclown amb total seguretat, demostrant, una vegada més que, malgrat el moment complicat que vivim arran de la pandèmia, la cultura és segura i a més, en el cas del Festival Esperanzah!, també transformadora.
Els concerts-conversa han estat els més concorreguts amb Ciudad Jara, Xavi Sarrià i Key Day, Judit Neddermann, Amparanoia i Marala. Tots ells celebrats en diferents espais de la Ciutat: el Teatre Modern, el Teatre L’Artesà i el Cèntric.
A més s’ha celebrat també l’imprescindible Festiclown amb Leo Bassi, Kanbahiota i Vol’e Temps. I,finalment, durant el cap de setmana s’han vist els concerts de Manu Chao, Raquel Lúa, Nakany Kanté, Ganzá i The Flaming Shakers. Qui ho ha preferit ha pogut adquirir la seva entrada- donatiu per gaudir del concert amb normalitat, seguint les mesures de seguretat marcades per la situació actual. I qui ho ha volgut, ha comprat una entrada- donatiu a través del streaming, des de casa, gràcies a la tiquetera del Festival, Tiketic.org.
A més, el Festival Esperanzah! 2020 ha llençat una iniciativa innovadora: estrenar 3 videoclips amb denúncia social sobre alguna de les causes que sempre han envoltat el festival. Els 3 grups han estat Txarango amb Bendita Vida, que han fet un homenatge a la gent gran; Balkan Paradise Orchestra amb Low, parlant de la labor de la ONG Open Arms, i la Banda Esperanzah! dirigida per Natxo Tarrés, que pretenia mostrar la família que envolta el festival i la cooperativa.

ESPERANZAH! - Natxo Tarrés i la banda Esperanzah!

BENDITA VIDA - Txarango i les Dones Sàvies

LOW - Balkan Paradise Orchestra i Open Arms

EL FESTIVAL SOLIDARIO

Enguany, el 100% de la recaptació en les entrades venudes, que són donatius, aniran destinats al sector musical, que durant anys ha estat al peu del canó donant suport a les causes socials que defensava el festival. I ara serà el festival qui visibilitzarà la vulnerabilitat en la que ha quedat el sector musical durant aquesta pandèmia.

El 100% de la recaptació anirà destinat a un o més projectes musicals que hagin patit greus conseqüències per culpa de l’aturada del sector. El destí el decidirà una comissió d’experts formada pels músics Gerard Quintana, Judit Neddermann, Natxo Tarrés, Alguer Miquel, i treballadors del sector de la música com Litus Tenesa, Laura Duran, Olímpia Sánchez, Carles Girbau i Núria Martorell.

Esperanzah! és un festival de músiques de món que té la intenció de generar i difondre la cultura, a través d'un espai de reflexió, un espai per a la transformació social del món i un espai amb música i activitats per a totes les edats, gèneres i condicions. Esperanzah! es construeix des de la implicació de molts col·lectius, sense els quals, Esperanzah! seria un festival de música més.

Des 2015, s'ha destinat un total de 300.000 € de la venda d'entrades, a diferents projectes socials, de cooperació internacional i el foment de l'economia social i solidària al Prat. Alguns dels projectes als quals s'ha donat suport des d'Esperanzah! són:
Alboan, ca-minandi fonteras, Safari Children's Choir, Funcdació cívica esperanzah, Nzuri Daima, Woman's Boat To Gaza, Dones Sàvies, Pallasos en rebeldia, Proactiva Open Arms, Stop Maremortum
A l'enllaç, on diu CENTRO has d'escriure ESPERANZAH