rostre_marionstinson (2)

Rostres mediterrània

Stop Mare Mortum és una plataforma ciutadana nascuda a finals d’abril de 2015 arrel de la mort de més de 900 persones en un naufragi a la costa italiana, al canal de Sicília. Entenen que les polítiques migratòries europees i la manca de voluntat dels Estats membres i la Unió Europea han esdevingut el major obstacle per salvar la vida de milers de persones que moren ofegades a la Mediterrània.

Pintem els rostres de la Mediterrània és un projecte que, durant gairebé un any, des d’Stop Mare Mortum, han convidat artistes gràfics d’arreu del món a reflexionar sobre la situació que estem vivint a la Mar Mediterrània amb l’arribada de persones refugiades, demanant-los que ens pintin un Rostre de la Mediterrània, i li cedeixin  per fer sensibilització.

Pretenen posar rostre a cadascuna de les més de 35.000 persones que han perdut la vida des de l’any 2000. Un objectiu tan inabastable com esfereïdor. Són rostres de desesperació, de por del que fugen però també d’impotència davant del que es troben.

Cares del passat i del present que per l’Europa fortalesa només són números en estadístiques plenes de desapareguts, ofegats i morts sense rostre… Però alhora són rostres de persones que busquen una vida millor, amb qui compartim un desig tan antic com la mateixa humanitat, el de viure. Per tant, també són rostres d’il∙lusió i d’esperança.

En aquests moments la plataforma disposa d’unes dues-centes il∙lustracions realitzades per artistes de més de 15 països d’un valor artístic i reflexiu impressionant i una desena d’exposicions realitzades arreu de Catalunya i també a Grècia.