Contes Musical Africa Viva

Contes musicals Africa Viva

Històries per apropar els més petits als drets humans

L’activitat s’adreça a nens i nenes de 3 a 7 anys. Consisteix en l’escolta activa de contes creats per l’Associació Africa Viva que arriben als més petits a través d’una música acompanyada de narració. Cada història pretén explicar la importància d’alguns dels drets humans, com el dret a l’aigua, el dret a la vida…i de valors com la solidaritat o l’amistat. I la música és tant important com el text per fer arribar sensacions, estats d’ànims i emocions. Son petites peces que barregen tendresa, imaginació, determinació i aventura i en les que els espectadors esdevenen protagonistes a mesura que avança l’activitat.

L’activitat consta de 4 parts:

  • Una primera audició del conte musical amb narració, on els nens entendran i s’identificaran amb la història.
  • Una segona audició amb una versió de la narració reduïda, per tal de donar més espai i temps per escoltar la música i d’aquesta manera reviure la història amb la seva imaginació.
  • Una tercera audició del conte, on alguns nens participaran com a personatges i interpretaran allò que està sonant (guiats per la narradora), ara que ja estan sensibilitzats amb la música.
  • Una petit debat entre tots (adequada a la seva edat) per tal de saber quin dret humà han identificat al conte i quina importància te d’aquest dret.

Text i música creats per Africa Viva.